Toerisme over de grens

Meerdere Nederlandse ziekenhuizen willen actief patiënten in het buitenland gaan werven. Door middel van zorgtoerisme willen de ziekenhuizen meer inkomsten genereren. De sector gaat momenteel door een financieel zware tijd. Dit meldt RTL Nieuws naar aanleiding van een bericht in het Financieele Dagblad. 

Nederlandse ziekenhuizen trekken momenteel nog relatief weinig patiënten aan uit het buitenland. Zorgtoerisme wordt daarom gezien als een interessante inkomstenbron. Door meer patiënten aan te trekken kunnen de ziekenhuizen de dure infrastructuur effectiever benutten, aldus het FD. 
 
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid pleitte onlangs nog voor zorgtoerisme. In een brief aan de Tweede Kamer schreef zij de voordelen te zien voor de betaalbaarheid en de kwaliteit van de Nederlandse zorg. Zorgtoerisme is daarom iets wat de minister stimuleert. Het Amsterdamse VU medisch centrum, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Medisch Centrum Atrium in Heerlen hebben al bevestigd plannen te hebben om de toestroom van buitenlandse patiënten te vergroten. 
 
© Nationale Zorggids