Logo_download
Het publiek heeft gekozen voor het schetsontwerp van de felgele sculptuur van Nick Ervinck, als blikvanger naast de entree van het nieuwe ziekenhuis. Patiënten, bezoekers en medewerkers konden hun stem uitbrengen op twee ontwerpen. Dat werd een nek aan nek race, uiteindelijk gewonnen door Nick Ervinck, met 52% van de stemmen. Dit meldt het Meander Medisch Centrum. 
 
De twee kunstenaars die deelnamen aan de verkiezing waren Nick Ervinck en Eelco Brand. Zij hebben in het voorjaar een schetsontwerp gemaakt. Deze ontwerpen waren de afgelopen maand te zien in de Laan, de centrale hal van het ziekenhuis, via fotoprints en een digitale presentatie.  
 
Ervinck heeft zijn naam gevestigd in weelderige sculpturen in een felgele kleurstelling. In zijn ontwerp voor Meander Medisch Centrum heeft Ervinck zich laten inspireren door de pergola die de parkeergarage naast het ziekenhuis overkapt. Voor de uitvoering van het definitief ontwerp worden fondsen en sponsoren gezocht. Een deel van de productiekosten hoopt Meander Medisch Centrum op te halen via een crowdfunding-campagne. 
 
© Nationale Zorggids