Normal_ziekenhuisbed__3_

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) heeft als een van de grootste werkgevers in Utrecht elk jaar veel vakantiekrachten nodig. De belangstelling voor vakantiewerk in het ziekenhuis wordt steeds groter. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens coördinator Dieuwke van der Wal van het UMC kwamen er dit jaar zo veel aanmeldingen binnen dat werd besloten om een stop in te stellen. 'We kregen dit jaar 1000 aanmeldingen.' De meeste vakantiewerkers worden ingezet voor schoonmaakwerk, maar er is ook werk als voedingsassistent, afdelingsassistent, administratief medewerker of medewerker bij de beddencentrale. Voor alle baantjes geldt dat het om ongeschoold werk gaat voor personen met een minimumleeftijd van zestien jaar.

Belangstellenden kunnen zich rond eind maart of begin april tijdens een introductiedag in het UMC al aanmelden voor een vakantiebaantje, waarna ze tijdens een gesprek worden getest op motivatie. Van der Wal: 'Het werk dat ze doen, is best belangrijk. Ze moeten gemotiveerd zijn. Je komt toch op verschillende plekken in het ziekenhuis. Je krijgt met lief en leed te maken. Daar moet je mee kunnen omgaan.'

© Nationale Zorggids