Logo_smc_logo2-300x68

Het Spijkenisse Medisch Centrum presenteert vandaag haar nieuwe logo. Het logo is een combinatie van twee ingezonden ontwerpen van medewerkers. Dat meldt het Spijkenisse MC.

In mei van dit jaar werd een interne wedstrijd uitgeschreven voor medewerkers die ideeën voor een nieuw logo mochten insturen. Het definitieve logo is uiteindelijk een combinatie geworden van de twee winnende voorstellen. Het logo representeert de samenwerking van vier zorginstellingen in de regio, waaronder het Spijkenisse Medisch Centrum. Het kruis in het midden staat voor de zorgbehoevende patiënt: deze staat centraal en is door de samenwerking altijd omringd door goede zorg.

Het ziekenhuis koos voor een nieuwe slagzin: 'Omringd door goede zorg'. Voor de herkenbaarheid is de slagzin vertaald in een aantal elementen: een rondje (omringd), een hartje (goede zorg) en een kruisje (uit het gemeentewapen van Spijkenisse). Het nieuwe logo en de slagzin vormen het begin van een traject waarin de volledige huisstijl zal worden aangepast. De nieuwe huisstijl van onder meer briefpapier, enveloppen, folder en website zal in de komende maanden gefaseerd worden ingevoerd.

© Nationale Zorggids