Normal_umcg_hoofdingang_groningen_joost_wessels

De afdeling Global Health van het UMCG zal morgen het toneel zijn van een vergadering van de World Health Organization (WHO). Leiders en vertegenwoordigers van negen vooraanstaande centra komen naar het Groningse ziekenhuis om met elkaar te overleggen over medicijnbeleid, medicijnstatistiek, medicijnprijzen en bijwerkingen. Dat meldt het UMCG in een persbericht.

Vanuit Nederland komen vertegenwoordigers van het WHO Collaborating Centre on Pharmaceutical Policy van de Universiteit Utrecht en het nationale bureau van medicijnbijwerkingen LAREB in ’s Hertogenbosch. Vanuit het buitenland komen onder meer vertegenwoordigers van de School of Public Health van Boston University, het nationale public health instituut FIOCRUZ van Brazilië, de universiteiten van San Francisco en Barcelona, het wereldcentrum van medicijnbijwerkingen in Uppsala, het wereldcentrum van medicijnnomenclatuur in Oslo en het Europese centrum van medicijnprijsinformatie in Wenen.

Van 1994 tot 1998 was de afdeling Klinische Pharmacologie van het UMCG een WHO Collaborating Centre for Problem-based Pharmacotherapy Teaching. De samenwerking met de WHO leidde destijds tot meerdere WHO-cursussen en de publicatie WHO's Guide to Good Prescribing. Dit leerboek over goed voorschrijfgedrag is in meer dan 22 talen vertaald.

© Nationale Zorggids