Logo_logo_olvg_onze_lieve_vrouwe_gasthuis__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_

De binnenstad van Amsterdam blijft toch een ziekenhuis houden. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) heeft bekend gemaakt dat er een eind dit jaar een locatie geopend wordt aan de Spuistraat. Het ziekenhuis kondigde eerder aan dat het Prinsengrachtziekenhuis ging sluiten. Dit meldt RTV Noord-Holland. 

Het leek erop dat met het sluiten van het Prinsengrachtziekenhuis het laatste ziekenhuis uit de binnenstad van Amsterdam zou verdwijnen. Het OLVG verkocht in juli het pand. Vanaf 1 november gaat de locatie dicht. 
 
Het OLVG heeft nu dus een nieuwe locatie gevonden aan de Spuistraat. In hetzelfde pand is ook het Spui Medisch Centrum gevestigd. Op de nieuwe locatie zullen spreekuren van Dermatologie, Interne geneeskunde, KNO, Maag Darm Lever, Neurologie en Oogheelkunde worden gehouden. 'Ik ben blij met de mogelijkheid om te verhuizen naar dit pand. Zo kunnen we toch gastvrije en kwalitatief goede zorg blijven leveren aan onze patiënten in het centrum van Amsterdam', vertelt Peter van der Meer, vice-voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG.
 
© Nationale Zorggids