Normal_vumc_ingang_amsterdam_mailing

Patiënten uit Amsterdam Zuid die ’s avonds of in het weekend met spoed een huisarts nodig hebben, kunnen vanaf 2 september terecht bij de nieuwe huisartsenpost (HAP) in VU medisch centrum (VUmc). De huisartsenpost Zuid aan de Wielingenstraat sluit vanaf deze datum zijn deuren. Dat meldt VUmc.

In Amsterdam zijn er ’s nachts (vanaf 23.00 uur) twee huisartsenposten open: bij het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) en bij het SLAZ (Sint Lucas Andreas Ziekenhuis). De huisartsenpost in VUmc is ’s nachts (tussen 23.00 - 08.00 uur) gesloten.

Onveranderd blijft dat patiënten altijd eerst telefonisch contact moeten opnemen via het centrale telefoonnummer van de huisartsenpost 088-0030600. De ingang van de nieuwe huisartsenpost zit aan de Boelelaan 1117, direct onder de hoofdingang van VUmc.

De huisartsenpost gaat nauw samenwerken met de spoedeisende hulp (SEH) van VUmc. Zo wordt de juiste zorg, op de juiste plek en door de juiste zorgverlener geboden. De SEH ziet nu veel patiënten die ook door een huisarts geholpen hadden kunnen worden. Door de samenwerking zullen meer patiënten worden doorverwezen naar de huisartsenpost (met name patiënten die wonen in het werkgebied van deze huisartsenpost).

© Nationale Zorggids