Normal_oncologisch_centrum_amsterdam

Het BovenIJ ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis ontvangen deze week roze lintjes voor goede borstkankerzorg van Borstkankervereniging Nederland (BVN). De BVN reikt de lintjes jaarlijks uit aan ziekenhuizen die voldoen aan de door de vereniging gestelde criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Het OLVG ontving het lintje voor de vierde keer op rij. Ook het BovenIJ ziekenhuis en het Sint Lucas Andreas ontvingen het lintje al eerder. De drie ziekenhuizen werken sinds begin dit jaar samen binnen het Oncologisch Centrum Amsterdam. Het diagnostisch traject en de behandeling van patiënten met kanker is hierdoor hetzelfde in alle drie de ziekenhuizen.

Het centrum is het grootste oncologisch samenwerkingsverband binnen Amsterdam. Chirurg Bart Vrouenraets: 'Door de intensieve samenwerking krijgen patiënten de best mogelijke zorg, in het ziekenhuis bij hen in de buurt. Er wordt bovendien altijd rekening gehouden met de individuele situatie van elke patiënt.'

De BVN reikt de roze lintjes uit op basis van de Monitor Borstkankerzorg. Hierbij worden  ervaringen van patiënten gecombineerd met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Patiënten krijgen zo een goed beeld van hoe de ziekenhuizen de zorg organiseren. De BVN scherpt jaarlijks de criteria aan.

© Nationale Zorggids