Normal_3230014641_9040155888_z

Gynaecologen adviseren vrouwen al langer om naakt te slapen. Uit een nieuwe Brazilliaanse studie blijkt echter dat slechts 18 procent van de vrouwen het advies opvolgt. Gynaecologe Alyssa Dweck vraagt vrouwen wederom hun ondergoed uit te laten voordat ze onder de dekens kruipen. Dit meldt de Telegraaf.

Gynaecologen adviseren vrouwen om naakt te slapen omdat dit het risico op een vaginale infectie flink verlaagt. "Ik adviseer mijn patiënten vaak zonder ondergoed te slapen en het merendeel kijkt me dan aan alsof ik gek ben,” zo vertelt Dweck. “Ze vinden het een vies idee, terwijl het tegenovergestelde waar is."
 
Het idee achter het uit laten van het ondergoed, zo vertelt de gynaecologe, is dat er lucht bij de vagina kan komen. De vagina is van nature een vochtige plek, aldus Dweck, en wanneer de vrouw 's nachts ondergoed draagt wordt de vagina de ideale broeihaard voor bacteriën. "Als dat ondergoed ook nog eens is gemaakt van een dikke, absorberende stof, verdampt het vocht totaal niet.” Wanneer vrouwen echt niet naakt willen slapen, kunnen ze ook kiezen om katoenen ondergoed of een paar boxers van hun man aan te trekken. 
 
© Nationale Zorggids