Normal_cardiologie__wza

Op maandag 29 september 2014 organiseert de afdeling Cardiologie van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen in samenwerking met de Hart&Vaatgroep een gratis voorlichtingsbijeenkomst over hart- en vaatziekten bij vrouwen. De voorlichtingsavond ‘Het vrouwenhart’ sluit aan op een themaweek van de Hartstichting (20 – 27 september) en Dress Red Day (27 september), waarin hart- en vaatziekten bij vrouwen centraal staan. Dit meldt het WZA.

Tijdens deze avond komt een aantal vrouwelijke sprekers aan het woord. Twee cardiologen van het WZA geven een lezing over specifieke klachten van vrouwen met een hart- of vaataandoening. Een psycholoog en een fysiotherapeut gaan in op de uitwerking van stress en ontspanning. Ook vertelt een ervaringsdeskundige haar eigen verhaal. In de pauze is er gelegenheid om een aantal voorlichtingsstands te bezoeken. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 29 september van 19.30 tot 21.30 uur in de vergaderzalen van het WZA, Europaweg-Zuid 1 in Assen. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Patiënten en andere belangstellenden die gratis willen deelnemen aan deze avond, dienen zich vóór 20 september aanstaande aan te melden. Dit kan online via www.hartenvaatgroep.nl/regios/drenthe of telefonisch via 088-11 11 600.

Van 20 tot en met 27 september organiseert de Hartstichting acties in heel Nederland om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Het hoogtepunt van deze week is Dress Red Day op 27 september, waarbij iedereen wordt opgeroepen om iets roods aan te trekken om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

© Nationale Zorggids