Logo_longfonds

Op 4 oktober 2014 organiseren het Longfonds en De Hart & Vaatgroep van de drie noordelijke provincies een eerste gezamenlijke Beweegdag voor mensen met een hart-, long- of vaatziekte en hun partners. De Beweegdag vindt plaats in het Beatrixoord in Haren. Dat meldt het Longfonds.

Bewegen is belangrijk, juist voor patiënten met een chronische long-, hart- of vaatziekte. Voor hen organiseren de rayons Groningen, Drenthe en Friesland van het Longfonds en De Hart & Vaatgroep op zaterdag 4 oktober een Beweegdag in het Beatrixoord, locatie van het UMCG. Tijdens de Beweegdag kunnen patiënten, partners, mantelzorgers en zorgverleners elkaar ontmoeten. Onder begeleiding van fysiotherapeuten wordt kennis gemaakt met verschillende beweegactiviteiten, waaronder zwemmen, hockey, lijnbal, wandelen en Nordic Walking.

Deelname aan de Beweegdag is gratis en vindt plaats op zaterdag 4 oktober van 10.30 tot 15.30 uur aan de Dilgwegt 5 in Haren. Sportschoenen verplicht en zwemkleding gewenst. Bij binnenkomst is er koffie en thee. Aanmelding kan via beweegdagnoordnederland@longfonds.nl of 06-20219556.

De organisatie verzoekt mensen geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, omdat veel longpatiënten daar last van hebben.

© Nationale Zorggids