Normal_amphia_logo

De Gemeente Breda en het Amphia Ziekenhuis hebben een overeenkomst afgesloten waardoor de bouw van een 'ultramodern' ziekenhuis in Breda mogelijk wordt. Breda krijgt hiermee een toekomstbestendige zorgvoorziening met een verzorgingsgebied tot ver buiten de gemeente en de regio, zo meldt de gemeente Breda.

In 2012 ondertekende het college van burgemeester en wethouders (B&W) een intentieovereenkomst met Amphia om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de (her)ontwikkeling aan de Molengracht. In 2013 besloot het college in te stemmen met de door Amphia opgestelde ontwikkelingsvisie. B&W stelde daarbij wel een aantal voorwaarden. Zo moest een goede parkeeroplossing voor personeel en bezoekers worden gevonden. Verder moest de financiële uitvoerbaarheid worden aangetoond. Het college acht met de overeenkomst en de daarin gemaakte afspraken over onder andere parkeeroplossingen en het verhalen van kosten die de gemeente moet maken voor de aanpassing van omliggende infrastructuur, dat de herontwikkeling van het Amphia Ziekenhuis haalbaar is.

Met de uitbreiding wordt de kern van het ziekenhuis volledig vernieuwd. Zo komen er nieuwe klinieken met uitsluitend eenpersoonskamers en worden de intensive care en de operatiekamers vernieuwd. De uitbreiding van het ziekenhuis wordt gerealiseerd op de huidige bezoekersparkeerplaats, de huidige Molengracht en een deel van het voormalig terrein van voetbalclub JEKA. De werkzaamheden hiervoor starten al in 2015. De opening van het nieuwe ziekenhuis is gepland in 2019.

© Nationale Zorggids