Normal_apotheek_meandermc

De apotheek van Meander Medisch Centrum is weer geslaagd voor veilige patiëntenzorg. Dit blijkt uit diverse inspecties. Het gaat om zowel de apotheek in de Oranjerie als om de ziekenhuisapotheek  voor de opgenomen patiënten van Meander Medisch Centrum, zo meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Manager en apotheker Monique van der Westerlaken is blij met de erkenning:  'Dit betekent dat de
patiënt bij ons in goede handen is. We blijven als vanouds voldoen aan de strikte kwaliteitsnormen die patiënten en de overheid aan ons stellen.  De behaalde certificaten van HKZ en IGZ bevestigen dat we de patiënt centraal stellen, goed georganiseerd zijn en continu werken aan verbetering van het aanbod in de apotheek.'

Naast de certificering heeft de ziekenhuisapotheek van Meander Medisch Centrum heeft ook een  fabrikantenvergunning gekregen van de Inspectie. Dat betekent dat Meander geneesmiddelen mag bereiden voor klinisch geneesmiddelenonderzoek. Dit past bij de topklinische status van Meander. Hierdoor kan de apotheek bijvoorbeeld het klinisch onderzoek ondersteunen voor mensen met pijnlijke uitzaaiingen en dialyse patiënten met ernstige nierschade.

© Nationale Zorggids