Logo_npcf
Patiënten geven het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis een waardering van 9,8 op ZorgkaartNederland.nl. Het borstkankerziekenhuis heeft de titel 'Meest patiëntvriendelijke kliniek 2014' gekregen. Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is het 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis'. Deze publieksprijs is een initiatief van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).
 
De waarderingen op ZorgkaarNederland.nl vormen de basis voor de uitslag van de publieksprijs. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen en klinieken op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.
 
Er werden dit jaar twee categoriën uitgereikt. Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem werd nummer één in de categorie 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis'.  Op nummer twee volgde het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Het Pasana Ziekenhuis de Sionsberg uit Dokkum kwam op de derde plek. 
 
Dit jaar werd er daarnaast voor het eerst ook een aanmoedingsprijs uitgereikt voor de 'Meest patiëntenvriendelijke kliniek'. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis uit Bilthoven mag zichzelf de  'Meest patiëntenvriendelijke kliniek van 2014' noemen. Op de tweede plek kwam het Medisch Centrum Waalre. De Aesthetic Beauty Clinics Veldhoven kwamen op de derde plaats. 
 
© Nationale Zorggids