Logo_reumapatienten

In het IJsselland Ziekenhuis staat op vrijdag 10 oktober een informatiestand van de Reumapatiëntenvereniging. Het ziekenhuis vraagt hiermee aandacht voor de officiële Wereld Reuma Dag op 12 oktober 2014. Via landelijke en regionale activiteiten wordt dan aandacht gevraagd voor deze gewrichtsaandoening. Dat meldt het IJsselland Ziekenhuis.

Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, twee onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 130 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Mensen met reuma hebben vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, waardoor bewegen pijn doet. Reuma is een ingrijpende, levenslange aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma treft mensen van alle leeftijden.

Op vrijdag 10 oktober verzorgt de Reumapatiëntenvereniging van 10.00 tot 15.00 uur een informatiestand in de hal van het IJsselland Ziekenhuis. Hier zullen een orthopedieconsulent, een reumaconsulent, een orthopedisch schoenmaker en een ergotherapeut aanwezig zijn. Patiënten en bezoekers kunnen hier vragen stellen of eens van gedachten wisselen met een ervaringsdeskundige.
Er is volop foldermateriaal en informatie beschikbaar over reumatische aandoeningen (zoals artrose, reumatoïde artritis, jicht, fibromyalgie, ziekte van Bechterew), over de reumapolikliniek en reumaconsulent, en over het voetenspreekuur van de orthopedisch chirurgen.

Verder is er (beperkt) gelegenheid tot het maken van een voetscan bij de orthopedisch schoenmaker. Aan de stand wordt dit toegewezen. De orthopedisch schoenmaker laat hier ook zien hoe het proces van ontwerp tot schoen verloopt.

© Nationale Zorggids