Logo_zilverenkruis_achmea_zorgverzekering

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft met negen ziekenhuizen een driejarig contract afgesloten voor borstkankerzorg en staaroperaties. De ziekenhuizen krijgen het meerjarige contract omdat ze volgens de zorgverzekeraar aantoonbaar hoge kwaliteit leveren voor een passende prijs en  een duidelijke visie hebben op het nog verder verbeteren van de zorg. Dat meldt Zilveren Kruis Achmea.

Om zorgverleners maximaal te stimuleren in het leveren van goede en doelmatige zorg startte Achmea met een pilot voor borstkankerzorg en staaroperaties. 'In een aantal regio’s hebben we ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra gevraagd waarom zij in aanmerking zouden moeten komen voor een meerjarencontract op kwaliteit. Ook hebben we met alle zorgverleners gesprekken gevoerd over hun visie en ambities om deze zorg nog verder te verbeteren',  aldus de zorgverzekeraar. 

Uit de pilot selecteerde Zilveren Kruis Achmea vier ziekenhuizen voor borstkankerzorg en vijf ziekenhuizen voor staaroperaties. De voorkeursaanbieders voor het leveren van borstkankerzorg zijn het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, het Alexander Monro ziekenhuis in Bilthoven, het Diakonessenhuis in Zeist en het Tergooi ziekenhuis in Hilversum. Voor het leveren van staaroperaties gaat de voorkeur van Achmea naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in samenwerking met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) in Amsterdam, het Oogziekenhuis in Rotterdam, het Deventer Ziekenhuis in Deventer, het St. Jansdal in Harderwijk en het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal samen met het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.

© Nationale Zorggids