Normal_ambulance__7_

De afdeling Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC is vandaag beperkt open. De afdeling is bezig te verhuizen naar het nieuwe gebouw aan het Dr. Molewaterplein. Op 2 oktober gaat de nieuwe locatie in bedrijf. Alleen slachtoffers van ernstige trauma's kunnen tijdens de verhuizing terecht bij het Erasmus MC. Dit meldt Dichtbij.nl. 

De Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC vangt tijdens de verhuizing alleen tussen 08.00 en 18.00 uur slachtoffers van ernstige trauma's op. Andere patiënten die directe zorg nodig hebben moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen in de regio. Het Erasmus MC verwacht daarnaast dat het drukker dan normaal wordt op de Spoedeisende Hulp tijdens de eerste dagen na de opening. 
 
De nieuwe locatie van de Spoedeisende Hulp van het Rotterdamse ziekenhuis is gelegen aan het Dr. Molewaterplein 30. Volgens Dichtbij is de locatie de grootste Spoedeisende Hulp van Nederland. Er zijn 32 behandelkamers en het gebouw is 3.200 vierkante meter groot. Zowel kinderen als volwassenen kunnen straks voor hun spoedeisende hulp terecht in het gebouw. 
 
© Nationale Zorggids