Logo_wza

Vanaf maandag 27 oktober werkt de polikliniek Oogheelkunde in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) met een nieuw wachtsysteem. Om de kleine wachtruimte te ontlasten, wachten patiënten voortaan in de centrale hal van het ziekenhuis. Een pieper waarschuwt hen als ze aan de beurt zijn bij de oogarts. Dat meldt het WZA.

De polikliniek Oogheelkunde van het WZA heeft te maken met ruimtegebrek, waardoor patiënten niet altijd een zitplaats hebben in de wachtkamer. Extra drukte ontstaat bovendien doordat patiënten langere tijd in de wachtkamer verblijven om bijvoorbeeld hun oogdruppels te laten inwerken. Om ervoor te zorgen dat het minder druk is in de wachtkamer, gaat de polikliniek een proef uitvoeren met een nieuw wachtsysteem. De proef begint op maandag 27 oktober.

In het nieuwe systeem wachten patiënten niet langer in de polikliniek zelf, maar in de centrale hal van het ziekenhuis of in de koffiecorner, waar ruimte genoeg is. De patiënt krijgt een elektronische pieper mee die hij bij zich draagt. Zodra de arts of de assistente tijd heeft, wordt de patiënt binnengeroepen voor het onderzoek. Als de proef bij Oogheelkunde slaagt, wordt bekeken of ook andere poliklinieken hiermee hun voordeel kunnen doen. Om het ruimtegebrek van Oogheelkunde op te lossen, krijgt de polikliniek medio 2015 een ander onderkomen elders in het pand.

© Nationale Zorggids