Normal_bestraling

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en ’t Praethuys organiseren op dinsdag 12 november 2014 een themamiddag over kanker, met als onderwerp ‘radiotherapie’ (bestraling). De bijeenkomst is de tweede van een serie van negen themamiddagen en bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig, zo meldt het MCA.

Tijdens de themamiddag wordt informatie gegeven over radiotherapie. Een deskundige legt uit wat de werking is van bestraling en welke bijwerkingen er eventueel kunnen optreden. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in ’t Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staan de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis.

Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van MCA, telefoon: (072) 548 3500. Voor deze themamiddag is een minimum aantal van acht personen vereist en een maximaal aantal van vijfentwintig.

© Nationale Zorggids