Logo_meandermc

Op dinsdag 25 november organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatieavond. Josien Regelink en Saskia Klein, beiden internist-hematoloog in Meander MC, geven presentaties over non-hodgkinlymfomen en stamceltransplantaties. Belangstellenden zijn van harte welkom, zo meldt Meander MC.

Non-Hodgkinlymfoom is een kwaadaardige aandoening (kanker) die begint in de cellen van het lymfestelsel. In haar presentatie gaat internist-hematoloog Josien Regelink in op het zogenoemde indolent lymfoom en CLL (chronische lymfatische leukemie). Indolente lymfomen zijn minder agressieve, chronische vormen van lymfklierkanker en lijken in gedrag en in behandeling erg op CLL.

Internist-hematoloog Saskia Klein vertelt over stamceltransplantaties. In het Meander Medisch Centrum vindt de zorg voor patiënten die een autologe of allogene stamceltransplantaties hebben gekregen in het UMCU plaats. Deze behandelingen worden veelvuldig ingezet bij patiënten met een vorm van bloedkanker en vallen onder de zwaarste anti-kankerbehandeling. Saskia Klein zal in haar presentatie laten zien dat deze behandelingen in naam erg op elkaar lijken, maar toch enorm van elkaar verschillen. Het programma biedt voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

De informatieavond vindt plaats in de foyer en het Auditorium van Meander MC, aan de Maatweg 3 in Amersfoort. Belangstellenden kunnen zich voor 21 november aanmelden via www.hematon.nl/amersfoort. Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan. 

© Nationale Zorggids