Normal_de_sionsberg_dokkum

Ziekenhuis De Sionsberg in het Friese Dokkum kampt met een tekort van veertig miljoen euro. Gisteren werd er een opnamestop afgekondigd. Patiënten in de regio Dokkum zullen moeten uitwijken naar ziekenhuizen in Drachten en Leeuwarden. Dat meldt de NOS.

Het personeel van het ziekenhuis kreeg gisteren te horen dat er mogelijk geen salarissen meer kunnen worden uitbetaald. De medisch specialisten van ziekenhuis zeggen dat de financiële problemen zijn veroorzaakt door het management, dat veel geld heeft uitgegeven aan bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe kliniek, die een paar miljoen euro kostte. Cardioloog Jan Leendert Brouwer: 'Dat was niet noodzakelijk. We hadden een oude polikliniek die perfect functioneerde.'

Volgens Brouwer is door de medisch specialisten inmiddels een plan opgesteld voor een doorstart. Naast eigen investeringen zouden zij hiervoor ook al een externe financier hebben gevonden. De eigenaar van het ziekenhuis, Zorggroep Pasara, zal vandaag met een verklaring komen over de problemen bij De Sionsberg.

© Nationale Zorggids