Logo_medisch_centrum_alkmaar_mca_logo

De afdeling radiotherapie van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft als eerste in Nederland een Versa HD versneller van Elekta in gebruik genomen. De Versa HD is een innovatief bestralingsapparaat waarmee zowel kleine als grote tumoren snel en met extreme nauwkeurigheid kunnen worden bestraald, terwijl het omliggende gezonde weefsel wordt gespaard.  Dit meldt het MCA.

Hierdoor zijn er minder bijwerkingen voor de patiënt. Daar komt nog bij dat deze versneller zeer hoge bestralingsdoses kan afleveren waardoor de tumor efficiënt wordt aangepakt en de behandelsessies minder lang duren. MCA bezit vier bestralingsapparaten waarmee jaarlijks zo’n 2000 patiënten worden behandeld. Radiotherapie maakt onderdeel uit van het Oncologisch Centrum MCA en door de vier bestralingsapparaten worden jaarlijks zo’n 2000 patiënten behandeld. Dankzij het nieuwe bestralingsapparaat kunnen meer patiënten nog zorgvuldiger en patiëntvriendelijker worden behandeld.

MCA is het eerste ziekenhuis in Nederland dat werkt met dit type bestralingsapparaat. 'Wij zijn trots dat de eerste Versa HD in Alkmaar staat, aangezien wij een grote regionale functie hebben. Ons streven is om patiënten snel, dichtbij en met de meest effectieve technieken te behandelen', aldus Jeroen Uppelschoten, radiotherapeut-oncoloog.

© Nationale Zorggids