Logo_vergrootglas_loep_vergroten_onderzoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op 12 november de KEM kliniek te Renswoude onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van zes maanden. De reden hiervan is dat de KEM kliniek niet aan de randvoorwaarden voldoet voor veilige zorg. De operatiekamer is niet op orde en er wordt onvoldoende aandacht besteed aan het voorkomen van infecties.

KEM is een behandelcentrum voor plastische en cosmetische chirurgie, orthopedie en urologie. In mei 2014 bezocht de inspectie onaangekondigd de KEM kliniek in het kader van het Toezicht Operatief Proces (TOP) waarbij de OK werd geïnspecteerd. De inspectie constateerde dat de OK en het infectiepreventiegedrag van de instelling niet voldeed aan de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg en eiste op korte termijn verbetermaatregelen. Bij een volgend bezoek in augustus constateerde de inspectie dat de kliniek onvoldoende vooruitgang had geboekt. De KEM kliniek staat nu voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht.

In reactie op de aankondiging van het instellen van verscherpt toezicht door de inspectie heeft de bestuurder van de KEM Kliniek de inspectie gemeld de operatiekamer te gaan verbouwen en te sluiten zolang de tekortkomingen nog niet zijn weggenomen.

© Nationale Zorggids