Logo_medisch_centrum_alkmaar_mca_logo

Het Oncologisch Centrum van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft de website oncologie.mca.nl gelanceerd. Op de website staat betrouwbare informatie voor mensen die te maken hebben of krijgen met kanker. De site is bedoeld voor (ex-)patiënten, familieleden van patiënten en alle andere mensen met belangstelling voor dit onderwerp, zo meldt MCA.

Naast uitleg over de verschillende ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen, bevat de site ook informatie over de behandelteams. Verder zijn er verwijzingen naar andere betrouwbare websites met meer informatie of mogelijkheden voor het delen van ervaringen. Met de themasite gaat MCA in op de toenemende vraag naar digitale patiënteninformatie. Chirurg-oncoloog Hermien Schreurs: 'Door de specifieke patiëntencommunicatie leent dit onderwerp zich bij uitstek voor een themasite. Een patiënt met bijvoorbeeld borstkanker heeft veel vragen en wil alle informatie snel en op één plek vinden. Dat kan op deze themasite.’

Qua structuur lijkt de themasite op de algemene site van MCA. Op deze manier is het duidelijk dat het Oncologisch Centrum onderdeel uitmaakt van het ziekenhuis. Dit jaar is de algemene website van MCA uitgeroepen tot de meest informatieve ziekenhuissite van Nederland. Voor de themasite is deze expertise dan ook meegenomen.

© Nationale Zorggids