Logo_wza__logo

'Ook het WZA heeft een zorgcontract met Achmea!', benadrukt Boudewijn Ponsioen, raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Hij zegt dit als reactie op de onrust die onbedoeld is ontstaan door zorgverzekeraar ZilverenKruis Achmea. Deze stuurde onlangs een brief aan zijn Drentse verzekerden waarin stond dat Achmea een zorgcontract heeft afgesloten met Zorggroep Leveste Middenveld. Hierdoor werd per abuis de suggestie gewekt dat ZilverenKruis dus geen contract heeft met het WZA, zo meldt het ziekenhuis in Assen.

Bestuurslid Boudewijn Ponsioen benadrukt dat het WZA met alle zorgverzekeraars contracten heeft afgesloten, dus ook met Achmea: 'Iedereen kan in 2015 gewoon bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen terecht voor zijn behandeling.'

Veel inwoners van Drenthe die verzekerd zijn bij zorgverzekeraar ZilverenKruis Achmea kregen onlangs een brief over de dekking van hun zorgkosten. Deze brief heeft gezorgd voor de nodige verwarring. Hierin wordt namelijk genoemd dat er voor 2015 contracten met de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal (Zorggroep Leveste Middenveld) afgesloten zijn. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft echter voor 2015 ook een contract afgesloten met Achmea en hoort dus ook bij de ziekenhuizen waarvoor de verzekeraar de zorgkosten vergoedt.

Het WZA heeft voor 2015 contracten afgesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Voor 2015 is alleen voor één bepaalde polis, namelijk de Zekur Polis van Univé, géén contract afgesloten. Bij deze polis wordt overigens wel de spoedzorg vergoed.

© Nationale Zorggids