Normal_1000__feest

Afgelopen woensdag om precies 16.31 uur is op de afdeling Verloskunde van Ziekenhuis Amstelland de duizendste baby van 2014 geboren. Niet alleen voor de kersverse moeder van de kleine Jeremy-Daniël, maar ook voor Ziekenhuis Amstelland was dit een feestelijk moment, zo meldt het ziekenhuis in Amstelveen.

De moeder van Jeremy-Daniël is dolgelukkig met de geboorte van haar eerste kind. Ze werd nog dezelfde avond gefeliciteerd door de Raad van Bestuur van het ziekenhuis met een mooie bos bloemen. Ook arts-assistent Odette en verpleegkundige Fatima, die bij de bevalling aanwezig waren, kregen de hartelijke felicitaties.

Sinds kort is het voor een partner of familielid mogelijk om – tegen vergoeding - bij de kraamvrouw en het pasgeboren kind te overnachten. Ook zijn in Ziekenhuis Amstelland drie zogenaamde Moeder Kind Kamers beschikbaar. Als moeder en kind na de geboorte allebei ziekenhuiszorg nodig hebben, is het in sommige gevallen mogelijk om samen op een kamer te slapen, te worden behandeld en verpleegd. Zover kwam het voor Jeremy-Daniël en zijn moeder niet. Zij gingen nog dezelfde avond kerngezond naar huis.

De afdeling Verloskunde organiseert een maandelijkse bijeenkomst voor toekomstige ouders over bevallen in het Ziekenhuis Amstelland. De eerstvolgende bijeenkomst is op 20 januari 2015. Aanmelden kan via www.ziekenhuisamstelland.nl.

© Nationale Zorggids