Logo_st_jansdal

In het behandelcentrum Salem in Ermelo wordt een speciale poli ingericht voor patiënten met obesitas. Dat is besloten door het bestuur van Ziekenhuis St Jansdal, waarvan het behandelcentrum deel uitmaakt. Zwaarlijvige patiënten in de regio Harderwijk kunnen vanaf eind deze maand terecht in de nieuwe poli. Dat meldt de Stentor.

In de obesitaspoli wordt een gestructureerde aanpak geboden voor mensen die vaak jarenlang tevergeefs worstelen met verschillende manieren om af te vallen. Een team van verschillende specialisten maakt een uitgebreide analyse van de persoonlijke situatie en zorgvraag van de patiënt. De uitkomsten worden gebruikt als basis voor een persoonlijk behandelplan. De behandeling kan bestaan uit een operatie of een gecombineerde aanpak in teamverband, waarbij mensen begeleiding krijgen bij het bereiken van een medisch gezonder lichaamsgewicht.

Tijdens het uitvoeren van het persoonlijk behandelplan worden patiënten begeleid door een team van zorgverleners, zoals internist, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog, verpleegkundige en indien nodig de chirurgen van MC Zuiderzee in Lelystad, die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van verschillende soorten maagverkleiningen. Op 2 februari is er een gratis informatieavond. Aanmelden kan via 0320- 27 77 70.

© Nationale Zorggids