Normal_darmen

Het team maag-, darm- en leverziekten (MDL) van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houdt op dinsdag 10 februari een informatieavond over het bevolkingsonderzoek darmkanker. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Pieter van Foreestzaal, ingang Metiusgracht. Dat meldt het MCA.

Alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Tijdens deze informatieavond vertellen artsen en verpleegkundigen van de maag-, darm- en leverziekten er meer over. Aan de orde komen onder andere de onderwerpen: Wat is darmkanker? Waarom dit bevolkingsonderzoek? Wat moet je ervoor doen? Wanneer volgt een darmonderzoek in het ziekenhuis? Wat houdt dit onderzoek in? Na de presentaties is er een voorlichtingsfilm, waarna gelegenheid om vragen te stellen.

De toegang is gratis. Om deze informatieavond bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (037) MCA, telefoon 072 - 548 3500.

© Nationale Zorggids