Normal_hyacinth

Hyacintenactie voor AYA! is een nationaal initiatief waaraan diverse ziekenhuizen meewerken. Op vrijdag 23 januari van 10.00 tot 16.00 uur staat het AYA Expertise Platform bij de ingang van ziekenhuizen door heel Nederland om hyacinten te verkopen voor het goede doel: AYA's met kanker. Dat meldt Medisch Centrum Alkmaar.

In Nederland horen per jaar 2500 jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar (AYA: Adolescents & Young Adults) dat zij kanker hebben. Zij hebben specifieke zorg nodig die is toegespitst op hun leeftijd, waarin naast het medisch-technische verhaal ook aandacht is voor de psycho-sociale kant. Het Nationaal Expertise Centrum maakt zich sterk om deze zorg voor jongvolwassenen met kanker mogelijk te maken.

Het Nationaal AYA Expertise Platform is een samenwerkingsverband van zorgprofessionals en AYA’s uit acht universitaire medische centra en een aantal perifere ziekenhuizen, waaronder het oncologisch centrum MCA. Met de aankoop van een Hyacint voor AYA (HAYAcint) worden de doelen van het Nationaal AYA Expertise Platform ondersteund. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de belangeloze medewerking van twintig Nederlandse hyacintenkwekers.

© Nationale Zorggids