Normal_rkeus_20150126_223

Het aanzicht van het Havenziekenhuis is ingrijpend veranderd. De grote draaideur die sinds de jaren negentig de entree vormde naar het ziekenhuis is vervangen door een glazen, ruime en moderne seniorvriendelijke entree met een verbinding naar de overkapping van de Spoedeisende Hulp. De nieuwe entree is op maandag 26 januari officieel geopend. De verbouwing van de hoofdentree is mede mogelijk gemaakt door een deel van de nalatenschap van een patiënt en de BE Ruys Stichting, zo meldt het Havenziekenhuis.

De nieuwe hoofdingang is een plek waar jaarlijks ruim een miljoen patiënten, bezoekers en medewerkers passeren. Daarom is het belangrijk dat de doorstroom bij de entree goed geregeld is. 'Wie naar een ziekenhuis komt, heeft vaak al genoeg aan z’n hoofd', stelt Petra Hofma, receptioniste bij het Havenziekenhuis. 'Vandaar dat we er alles aan doen om iedereen die deze entree passeert persoonlijk tegemoet te treden en met aandacht verder te helpen in het ziekenhuis.'

Naast de hoofdingang is ook de inrichting van het buitenterrein van het Havenziekenhuis onder handen genomen. De doorstroming van het verkeer verloopt nu beter en de nieuwe beplanting geeft het geheel een prettige sfeer. De hoofdingang van het Havenziekenhuis is gratis toegankelijk voor het wegbrengen en ophalen van patiënten. Taxi’s en automobilisten kunnen patiënten afzetten en daarna meteen doorrijden of parkeren op één van de terreinen in de buurt of direct parkeren aan het Haringvliet. De parkeerplaatsen vlakbij de ingang voor mensen met een invalidenparkeerkaart zijn verbreed. Voor het ziekenhuis en in de nieuwe entree staan seniorvriendelijke bankjes waar patiënten en bezoekers kunnen wachten op bijvoorbeeld vervoer.

© Nationale Zorggids