Normal_pathologie

Het laboratorium voor Klinische Pathologie van Meander Medisch Centrum heeft een belangrijk keurmerk verworven: de CCKL-accreditatie. De Raad van Accreditatie heeft als onafhankelijke deskundige instelling geconstateerd dat het laboratorium voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en een aantoonbaar goedwerkend kwaliteitssysteem heeft. Dat meldt het Meander Medisch Centrum.

Op het laboratorium worden jaarlijks 80.000 onderzoeken verricht, voornamelijk op weefsel van patiënten. Ook de uitstrijkjes van het Bevolkingsonderzoek naar Baarmoederhalskanker en de biopten van het Bevolkingsonderzoek Darmkanker worden door de pathologen en analisten beoordeeld. Hiermee levert het pathologisch laboratorium een belangrijke bijdrage aan het ontdekken van kanker, ook in een vroeg stadium.

Aan de accreditatie is een jarenlang traject vooraf gegaan, waarin alle processen met betrekking tot de diagnostiek een voortdurend meetbare kwaliteitsverbetering lieten zien. Alle werkprocessen zijn grondig doorgelicht, nagelopen en beoordeeld. Meer dan vijftig medewerkers van het laboratorium hebben eraan meegewerkt. Labmanager John van Marsdijk: 'Voor ons allemaal is de accreditatie de bekroning van het teamwork. We laten hiermee zien dat we beschikken over alle competenties, infrastructuur en procedures die nodig zijn voor een hoogwaardige, zich continu verbeterende, patiëntenzorg.'

© Nationale Zorggids