Normal_portaal_meander

Meander Medisch Centrum in Amersfoort is gestart met het patiëntenportaal ‘Mijn Meander’. Dit maakt het voor patiënten van het ziekenhuis mogelijk om de eigen afspraken en gegevens te bekijken te wijzigen. Dat meldt het Meander Medisch Centrum.

Via Mijn Meander kunnen patiënten inzien wanneer zij een afspraak hebben, hoe laat, met wie en waar. Ook kunnen zij hun afspraken tot vijf jaar terug bekijken. Zij kunnen zien welke persoonlijke gegevens van hen bekend zijn in het ziekenhuis. Ook kunnen patiënten adreswijzigingen doorgeven via het patiëntenportaal.

Via www.meandermc.nl/portaal en via de homepage van de Meander website is Mijn Meander te bereiken. Om de beveiliging van patiëntgegevens te garanderen, zijn een DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen. In het portaal zijn een folder over het gebruik van Mijn Meander en veelgestelde vragen te vinden.

Mijn Meander zal steeds meer mogelijkheden krijgen. In de loop van dit jaar zullen onder meer het invullen van vragenlijsten, voorafgaand aan het bezoek aan de arts en het wijzigen en annuleren van afspraken beschikbaar komen. Daarnaast werkt Meander Medisch Centrum aan de ontwikkeling van een Meander app, waarmee patiënten via hun smartphone toegang krijgen tot de digitale dienstverlening die het portaal te bieden heeft. Deze app zal nog voor de zomer van dit jaar beschikbaar zijn.

© Nationale Zorggids