Normal_handen_schudden

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en MCH-Bronovo gaan samenwerken in het Universitair Kankercentrum in Leiden en Den Haag. Het Kankercentrum heeft twee vestigingen: het LUMC in Leiden en de MCH Antoniushove in Leidschendam. De patiënten zullen op beide locaties worden behandeld door een geïntegreerd en gespecialiseerd team. Dit meldt MCH-Bronovo.

Met de samenwerking willen het LUMC en MCH-Bronovo de zorg voor de kankerpatiënten in de Leids-Haagse regio verbeteren en toegankelijker maken. Een gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen werkt vanuit beide locaties aan de beste behandeling voor patiënten. Als eerste zullen patiënten met darmkanker op beide locaties behandeld worden, later dit jaar zal het Universitair Kankercentrum ook patiënten met borstkanker en andere veel voorkomende kankersoorten gaan behandelen. 
 
Het Universitair Kankercentrum wil optimale gespecialiseerde en patiëntgerichte zorg leveren. Om dit te bereiken, krijgen patiënten sneller duidelijkheid over hun diagnose en behandeling. De behandelplannen van de patiënten worden elke week multidisciplinair vastgesteld en besproken. Belangrijke medische uitkomsten worden steeds gemeten en (inter-)nationaal vergeleken. Dit moet op de lange termijn resulteren in minder complicaties en een zichtbare verbetering van de kwaliteit van leven van de patiënt.
 
Het Universitair Kankercentrum gaat deel uitmaken van het regionaal Kankernetwerk. Dit netwerk zal samen met alle regionale ziekenhuizen, oncologische centra en partners uit de eerste lijn ontwikkeld worden.
 
© Nationale Zorggids