Logo_logo_ijssel_land_ziekenhuis

Op dinsdag 2 juni organiseren de gynaecologen en de urologen van het IJsselland Ziekenhuis gezamenlijk een voorlichtingsavond. Tijdens deze twee uur durende voorlichting (van 19.00 uur tot 21.00 uur) voor mannen én vrouwen wordt uitgebreid ingegaan op de oorzaak, preventie en behandeling van plasklachten, urineverlies en verzakking. Dit meldt het IJsselland Ziekenhuis.

Urineverlies en klachten van verzakking komen bij veel vrouwen voor. Tot een derde van alle vrouwen heeft hier last van. Toch gaan relatief weinig vrouwen hiermee naar een arts. Er heerst blijkbaar bij velen nog steeds een gevoel van schaamte om hierover te praten. Daarbij is er nog veel onwetendheid over de behandelingsmogelijkheden. Ook bij mannen heerst een taboe om over plasklachten te praten. Er is een flinke drempel om met klachten naar de dokter te gaan.

Naast de urologen en gynaecologen lichten ook de bekkenfysiotherapeuten en de continentie verpleegkundigen hun bijdrage aan de behandelingen toe. Er is tevens mogelijkheid om vragen aan de zorgprofessionals te stellen. De avond vindt plaats in het IJsselland Ziekenhuis en de toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij afdeling patiëntenvoorlichting: tel. 010 – 258 5137 (werkdagen 9.30 - 16.30 uur) of via het formulier op www.ysl.nl.

© Nationale Zorggids