Normal_ondernemers_hand_schudden_samenwerking_fusie

Philips en het Reinier de Graaf ziekenhuis (RdGG) in Delft hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor vijftien jaar. Het gehele ziekenhuis krijgt daarmee permanente toegang tot de meest geavanceerde echografietechnologie van Philips. De organisaties hebben dit vandaag bekend gemaakt. De nieuwe overeenkomst is een aanvulling op de bestaande meerjaren samenwerking die in september 2014 werd vastgelegd. Dit meldt Philips.

De nieuwe overeenkomst geldt voor alle afdelingen en alle locaties van het ziekenhuis, waaronder de nieuwe hoofdvestiging die in augustus van dit jaar wordt geopend. De overeenkomst betreft onderhoud en vervanging van alle echografiesystemen in het hele ziekenhuis. De nieuwste generatie echosystemen bieden een combinatie van snelheid en een hoge beeldkwaliteit. Ze zullen onder meer worden ingezet bij onderzoeken in de buikstreek, zwangerschapsonderzoeken, maar spelen ook een belangrijke rol bij de behandeling van reuma of tijdens de behandeling van mensen met hart- en vaatziekten met de nieuwste live 3D-technieken. De bestaande samenwerking tussen Philips en het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hiermee fors uitbreid.

Omdat het gehele ziekenhuis geleidelijk overgaat op systemen uit dezelfde echografie productfamilie van Philips, welke allen dezelfde interface hebben en hetzelfde in gebruik zijn, wordt het voor artsen en personeel straks makkelijker en efficiënter om met echografie te werken. De systemen zijn onderling eenvoudig uit te wisselen. Dit is efficiënter en kan bijvoorbeeld van pas komen als een arts voor een specifieke patiënt behoefte heeft aan een krachtiger systeem met meer functionaliteit van een collega. Ook het trainen in het gebruik van de technologie wordt eenvoudiger.

"Reinier de Graaf heeft zorgvuldig bekeken welke echografiesystemen het ziekenhuis nodig heeft na de verhuizing naar ons nieuwe ziekenhuis. We zijn ervan overtuigd dat we nu een gebalanceerd pakket hebben, waarbij elke afdeling de gewenste echodiagnostiek kan bieden. Door het contract met Philips hebben we nu de mogelijkheid om ons apparatuurpark flexibel aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen", zegt Jaap van den Heuvel, directievoorzitter van het Reinier de Graaf.

© Nationale Zorggids