Normal_kantoor

Mensen met een kantoorbaan zouden minstens twee uur van hun stoel af moeten komen. Dit zou leiden tot een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer de University of Chester in Groot-Brittannië, meldt De Volkskrant.

De onderzoekers analyseerden eerdere studies over dit onderwerp en kwamen tot de conclusie dat twee uur lichte beweging tijdens kantooruren de gezondheid bevordert. In een ideale situatie zouden werknemers zelfs vier uur per dag moeten bewegen, want dan zijn de beste resultaten te verwachten. In veel beroepsgroepen wordt veel te weinig bewogen, vinden de onderzoekers.

“Van alle tijd die we zittend doorbrengen is dat 70 procent op het werk. Daar kunnen we dus het best beginnen om dat terug te brengen”, zegt mede-auteur Gavin Bradley.  Toch is te lang staan volgens de onderzoekers ook niet wenselijk. Ze raden aan om even te gaan wandelen of een andere houding aan te nemen als er iets in de onderrug gevoeld wordt. 

© Nationale Zorggids