Logo_diakonessenhuis_utrecht_logo

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het in december ingestelde verscherpt toezicht op het Diakonessenhuis met 6 maanden verlengd. De nodige verbeteringen blijven op een aantal onderdelen nog achter. Het toezicht op twee specifieke onderdelen, te weten de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg op de locatie Zeist en de implementatie van de nieuwe calamiteitenprocedure, wordt verlengd. Dit meldt de IGZ. 

Tijdens het verscherpt toezicht heeft de IGZ verbetermaatregelen gevraagd op locatie Zeist met betrekking tot de organisatie van zorg. De IGZ vraagt een beleidsplan met daarin opgenomen de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg gerelateerd aan de mogelijkheden en voorzieningen van het Diakonessenhuis locatie Zeist. Daarnaast heeft de IGZ geconstateerd dat het ziekenhuis niet in staat was om binnen de gestelde termijn een procedure te implementeren om te leren van ongewenste uitkomsten van zorg. Inmiddels is deze procedure er wel en heeft het ziekenhuis heel recent een nieuw team ingesteld voor het doen van onderzoek naar calamiteiten. De IGZ heeft gezien deze recente start van dit team niet kunnen toetsen of de uitvoering van de calamiteitenprocedure daadwerkelijk verbeterd is en zal dit de komende periode toetsen. 
 
Het verscherpt toezicht wordt direct opgeheven als de inspectie vaststelt dat de implementatie van de calamiteitenprocedure en de te nemen verbeteringen op de locatie Zeist zijn gerealiseerd.
 
© Nationale Zorggids