Normal_virus_onderzoek_ebola

Onderzoekers in Guinee hebben succesvol een vaccin tegen ebola getest. Het vaccin 'VSV-EBOV- was bij alle testpersonen positief. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag bekend gemaakt, meldt RTL Nieuws.

De WHO spreekt veel van een 'extreem veelbelovende ontwikkeling' en moedigt de onderzoekers aan om door te gaan met de proef. Nu moet nog worden onderzocht op welke manier het medicijn het beste toegebracht kan worden. "Dit is het geschenk van Guinee aan de rest van de wereld", zegt de Guinese coördinator van de ebola-uitbraak Sakoba Keita. "Duizenden vrijwilligers, artsen en onderzoekers uit het land hebben bijgedragen aan het vinden van een verdediging tegen deze verschrikkelijke ziekte."

De testen worden gedaan door de Guinese regering, WHO, Artsen Zonder Grenzen en het Noorse Instituut voor Volksgezondheid. Vandaag werd bekend dat er vier Nederlanders in Siera Leone uit voorzorg in quarantaine zijn geplaatst omdat zij mogelijk besmet zijn met de dodelijke ziekte. Nederlandse academische ziekenhuizen zijn voorbereid op de komst van eventuele ebolapatiënten. 

© Nationale Zorggids