Normal_sigaret_roken

Terrassen worden in de toekomst mogelijk steeds meer rookvrij. Horecazaken besluiten namelijk vaker om een rookvrij gedeelte in te richten om aan wensen van klanten te voldoen. Dat zegt een woordvoerder van het Longfonds, meldt NU.nl.

"De bewustwording groeit snel in Nederland, al lopen we nog achter op landen als Australië en de Verenigde Staten. Daar zijn rookvrije terrassen heel gebruikelijk”, zegt de woordvoerder. Ook beroepsvereniging Gastvrijheidsgilde ziet steeds meer rookvrije gedeeltes op terrassen. "De tijd lijkt rijp voor rookvrije terrassen. Het imago van roken verslechtert steeds sneller", zegt een woordvoerder. "Er is wel een kanttekening: er moet ruimte voor rokers blijven in de horeca."

Het initiatief voor de rookvrije gedeeltes komt niet van de overheid, maar van de ondernemers zelf. Is er dan helemaal geen plek meer voor de rokers?  "Ondernemers moeten doen wat zij leuk of zinvol vinden, maar wij vinden dat er ruimte moet blijven voor rokers in de horeca”, vindt de Koninklijke Horeca Nederland. 

© Nationale Zorggids