Normal_lens

Bij mensen die een contactlens gebruiken, neemt het aantal ernstige ooginfecties toe. Volgens Tjeerd de Faber, oogarts van het Oogziekenhuis in Rotterdam, ligt de oorzaak in het slordige gebruik van contactlenzen. Dat meldt NU.nl.

99 procent van de mensen die contactlenzen dragen doet wel eens iets wat het risico op een ooginfectie vergroot, bleek uit een Amerikaans onderzoek dat eerder vandaag is gepubliceerd. "We zien een toename in het aantal ernstige ooginfecties bij contactlensdragers. Dat is een verontrustende trend die zeker onderzocht zou moeten worden”, zegt De Faber.

De oogarts raadt het af via internet de lenzen te bestellen. "Je moet eigenlijk door een deskundige zeker twee keer per jaar gecontroleerd worden. Ook kunnen deskundigen je betere voorlichting geven over het lensgebruik. "Daar hangt wel een prijskaartje aan en online kan je voor een lagere prijs lenzen bestellen. Daar kiest de consument steeds vaker voor, terwijl goede voorlichting en controles ooginfecties kunnen voorkomen. Die expertise koop je niet op internet."

De Faber raadt mensen af om te gaan slapen of zwemmen met de ooglenzen in.

© Nationale Zorggids