Normal_sushi

De kwaliteit van sushi in restaurant met de all-you-can-eat-formule is niet altijd op orde. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat de gerechten niet vers zijn en te veel bacteriën bevatten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De Consumentenbond onderzocht twintig van de in totaal 400 restaurant die gespecialiseerd zijn in sushi. Twee derde het onderzochte voedsel is niet op orde, zo concludeert de Consumentenbond. De onderzoekers aten vier populaire sushi's en kochten die daarnaast voor verder onderzoek.

Slechts twee van de twintig restaurants konden een voldoende noteren: een 5,9. De overige restaurants scoorden een onvoldoende. De hygiëne was niet op orde door de vele bacteriën op de sushi. De onderzoekers vonden onder andere de Enterobacterie en de E. coli (de poepbacterie). Deze bacteriën hoeven niet perse schadelijk voor de gezondheid te zijn, maar wijzen wel op een slechte hygiëne of te lang of te warm bewaren. 

© Nationale Zorggids