Normal_schippers

Minister Schippers van Volksgezondheid vindt dat de declaraties van ziekenhuisbestuurders ‘zinnig en zuinig’ moeten zijn. Dit schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer, meldt RTL Nieuws.

Schippers beantwoordt hiermee Kamervragen van Kamerlid Pia Dijkstra (D66). Zij stelde vragen over het declaratiegedrag van bestuurders van academische ziekenhuizen. De bestuurders declareren namelijk voor duizenden euro's aan wijnen, overnachten in peperdure hotels en gaan op reis van het ziekenhuisgeld. Zo slapen bestuurders in dure hotels als Radisson en Hilton en ligt de prijs per nacht veel hoger dan volgens de cao is toegestaan.

Schippers heeft de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) gevraagd hun leden op de vingers te tikken. “Ik betreur de berichten”, schrijft Schippers. “Het is evident dat wij allen zinnig en zuinig moeten omgaan met de beschikbare middelen. Dat geldt niet in de laatste plaats voor bestuurders van organisaties die een publiek belang dienen, zoals ziekenhuizen.”

© Nationale Zorggids