Zijne Majesteit de Koning

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 7 oktober 2015 het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam. De opening is het hoogtepunt van het programma rond het 150-jarig bestaan van het academisch kinderziekenhuis. Het Emma Kinderziekenhuis combineert complexe medische zorg voor ernstig zieke kinderen met intensieve psychosociale begeleiding en helpt (chronisch) zieke kinderen om een zo volwaardig mogelijk leven in de maatschappij te krijgen.

Taart eten met de koning, een ontmoeting met een Olympische sportheld of een balletje trappen met de spelers van Lucky Ajax op een gloednieuw Cruijff-court. Op 7 oktober ziet de dag er wat anders uit voor de patiëntjes van het Emma Kinderziekenhuis AMC. De 150e verjaardag van het Emma en de officiële opening van het vernieuwde kinderziekenhuis door de koning bieden een mooie gelegenheid om de kinderen extra in de watten te leggen.
 
Door de verbouwing biedt het academisch kinderziekenhuis meer privacy en voorzieningen aan de patiëntjes en hun ouders. Het ziekenhuis begeleidt de kinderen, maar ook hun ouders, broers en zussen hoe zij in het ziekenhuis en thuis met de ziekte kunnen omgaan. Vooral bij langdurige en herhaalde opnames is het van belang dat kinderen de aansluiting niet verliezen met thuis, school en vrienden. Het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis AMC heeft daarom ook een school, bioscoop en theater, een educatieve dienst, een infotheek en een instructiecentrum.
 
© Nationale Zorggids