Normal_schippers

De overheid en het bedrijfsleven investeren de komende twee jaar een half miljard euro in de moderne zorg, zodat patiënten er veel sneller toegang toe krijgen. De overheid steekt er 130 miljoen in en het bedrijfsleven legt daar nog eens 347 miljoen euro bij. Dat maakt minister Schippers van Volksgezondheid vandaag bekend, meldt het Algemeen Dagblad. 

Het gaat om een investering in medisch-technologische ontwikkelingen, zoals het kweken en printen van organen of het vroegtijdig opsporen van ziektes via nano-technologie. Maar er gaat ook geld naar het verbeteren van gezondheids-apps of andere manieren waarop patiënten hun gezondheid kunnen monitoren.

Het bedrijfsleven neemt de ontwikkeling van de medische producten voor hun rekening en de overheid zorgt ervoor dat de partijen niet worden geremd door ingewikkelde regels of administratieve processen.

“Deze sector staat symbool voor het beste wat Nederland te bieden heeft: slimme innovaties die onze zorg nog beter maken en betaalbaar houden. En het kan forse banengroei opleveren. Ik ben zeer optimistisch over wat we met elkaar kunnen bereiken", zegt Schippers. Zij pleit ervoor om eerst te kijken naar wat de patiënt nodig heeft, en niet naar wat de technologie aanbiedt.

© Nationale Zorggids