Normal_kind

Na een jarenlange verbouwing gaat het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam vandaag open. Er is veel aandacht besteed aan de omstandigheden van zieke kinderen, zodat zij zoveel mogelijk vergeten dat ze zich in een ziekenhuis bevinden. Dat meldt de NOS. 

Kamers zijn bijvoorbeeld in twee gedeelten ingericht. Aan de linkerkant liggen alle spullen voor de dokters, terwijl aan de rechterkant de zieke kinderen kunnen spelen en aandacht besteden aan hun ouders. Ook de intensive care heeft een andere indeling. Jonge patiënten krijgen een eigen kamer toegewezen, zodat ze niet worden geconfronteerd met andere zieke leeftijdgenoten.

De verbouwing is zeven jaar geleden begonnen en kostte ongeveer vijftig miljoen euro. Daarvan is tien miljoen afkomstig van sponsoren. Het vernieuwde ziekenhuis wordt vandaag geopend door Koning Willem-Alexander. Daarnaast zijn bekende sporters zoals snowboardster Nicolien Sauerbreij en judoka Edith Bosch aanwezig. De opening is extra feestelijk omdat ook het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis wordt gevierd.

© Nationale Zorggids