Logo_download__2_

Het Radboudumc en Coöperatie VGZ hebben besloten hun krachten te bundelen. Het ziekenhuis en de zorgverzekeraar gaan een meerjarige alliantie aan, zo meldt het Radboudumc. Door een meerjarige kwaliteitsalliantie aan te gaan, willen beide partijen de komende jaren zorginnovaties realiseren die leiden tot betere en betaalbare zorg. 

Respect voor elkaars maatschappelijke rol staat centraal in de alliantie. Dit betekent dat VGZ niet op de stoel van de zorgprofessionals gaat zitten en het Radboudumc niet op de stoel van de zorgverzekeraar. De professionals krijgen de ruimte om samen met patiënten initiatieven te ontwikkelen die leiden tot betere en betaalbare zorg. VGZ zal de initiatieven bij bewezen succes opnemen in het zorginkoopbeleid, daarbij ondersteund door de in het Radboudumc opgedane ervaring. Meerjarige afspraken tussen Radboudumc en VGZ maken onderdeel uit van de gesloten alliantie.
 
Inmiddels is gestart met negen concrete initiatieven. Zo wordt bij kwetsbare ouderen die een aortaklepvervanging overwegen, een geriater bij het gesprek tussen de cardioloog en de patiënt betrokken. Samen wordt besproken wat de gezondheidswinst van de ingreep is en wat dit betekent voor de kwaliteit van leven. Om te bepalen of de innovaties echt het verschil gaan maken, is tijd nodig. Om die reden hebben het Radboudumc en VGZ nadrukkelijk gekozen voor een meerjarige alliantie. 
 
© Nationale Zorggids