Logo_download__3_

Per 1 december 2015 treedt Peter Langenbach aan als nieuw lid van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Piet-Hein Buiting heeft daarom het afgelopen half jaar de raad van bestuur versterkt. Per 1 september verlaat Buiting het Maasstad Ziekenhuis om bestuurder te worden bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Langenbach zal per 1 december 2015 zijn plaats innemen. Dit meldt het Maasstad Ziekenhuis.

Peter Langenbach (1969) is momenteel lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. In het verleden vervulde hij verschillende financiële functies bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast studeerde hij bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, postdoctoraal Registercontroller aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en diverse bestuursopleidingen.

Langenbach werd in juni 2011 verkozen tot ‘Zorgfinancial van het jaar’, is lid van de raad van toezicht van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en is auditor voor de NIAZ. Bestuurders Anton Westerlaken en Johan Dorresteijn van het Maasstad Ziekenhuis kijken uit naar de samenwerking.

© Nationale Zorggids