Logo_logo_nvz

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) organiseert voor leden een cursus portret- en auteursrecht. Medewerkers in de ziekenhuizen krijgen namelijk steeds vaker te maken met vragen op het gebied van portretrecht van ziekenhuispatiënten en het auteursrecht van onder andere medische werken, zo meldt NVZ. 

De cursus geeft antwoorden op vragen als: Kan ik een foto van een patiënt of een medewerker zomaar op de website plaatsen? Wat moet er in een toestemmingsverklaring staan en hoe lang is deze geldig? Mag ik zo maar citeren uit werk van anderen?

Kamiel Koelman gaat leiding geven aan de cursus. Hij is als expert en jurist uitstekend op de hoogte van portret- en auteursrechten. Ook biedt hij inzicht in het juridische kader. In de training komen voorbeelden uit de praktijk aan bod en Koelman geeft antwoorden op vragen die een zorgmedewerker in de praktijk tegenkomt.

De cursus is bedoeld voor NVZ-leden op het gebied van communicatie en voorlichting en vindt op 24 november 2015 in de middag plaats.

© Nationale Zorggids