Normal_umc_utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft twee operatiekamers gesloten vanwege infectiegevaar. Het ziekenhuis zag zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen, omdat het een verhoogd aantal infecties had geconstateerd bij oogoperaties. Dat meldt de Volkskrant. 

“Toeval blijft een optie, maar gezien de ernst van de complicatie met ernstige gevolgen voor patiënten willen we onze verantwoordelijkheid nemen en patiënten geen enkel risico laten lopen'', aldus UMC Utrecht. Naar verwachting blijven de operatiekamers twee dagen gesloten. Het is voorlopig nog onduidelijk hoeveel patiënten een infectie hebben opgelopen.

Het is de tweede keer binnen een week dat het UMC Utrecht negatief het nieuws haalt. Actualiteitenprogramma Zembla besteedde onlangs namelijk aandacht aan de 'angstcultuur' die er zou heersen op de KNO-afdeling van het ziekenhuis. De Inspectie van de Gezondheidszorg heeft daarom een onderzoek ingesteld naar de toestanden. De klachten gaan vooral over de leidinggevende die zich als een 'grillige tiran' zou gedragen. Hij zou het maken van omzet belangrijker vinden dan het leveren van goede zorg. 

© Nationale Zorggids