Normal_umc_utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht weet nog niet hoe kan dat meerdere patiënten op twee operatiekamers een infectie opliepen. Het ziekenhuis laat weten dat het onderzoek nog loopt, meldt De Telegraaf. 

Eerder deze week werd bekend dat het UMC Utrecht twee operatiekamers heeft gesloten vanwege infectiegevaar. Het ziekenhuis zag zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen, omdat het een verhoogd aantal infecties had geconstateerd bij oogoperaties. In totaal ging het om zes patiënten. Over hun actuele gezondheid wil het ziekenhuis geen mededelingen doen.

Bij het sluiten van de operatiekamers was de verwachting dat de sluiting twee dagen zou duren. Het onderzoek heeft echter meer tijd nodig. Een woordvoerder van het ziekenhuis kon nog niet aangeven wanneer het bacteriënonderzoek is afgerond.

Het UMC Utrecht is de afgelopen weken meerdere malen negatief in het nieuws geweest. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft na een uitzending van actualiteitenprogramma Zembla namelijk een onderzoek ingesteld naar de angstcultuur die er zou heersen op de KNO-afdeling. 

© Nationale Zorggids